2024. május 3. - Tímea, Irma

A piacok nem reagáltak az EP-választásra

Nem reagáltak érdemben a pénz- és tőkepiacok az európai parlamenti választások eredményére. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 200 pontos, 1,28 százalékos gyengüléssel nyitott, és a kereskedés első órájában nem változott érdemben az értéke.
2009. június 8. hétfő 11:41 - HírExtra
Az index 10 órakor 15.355 ponton állt, 1,8 százalékkal alacsonyabban a pénteki záró értékénél. A vezető részvények közül a legnagyobb veszteségben az OTP volt, árfolyama 3,3 százalékkal 3.501 forintra süllyedt, pénteken viszont a bankpapír nyerte a legtöbbet, csaknem 8 százalékos emelkedéssel zárt. A Mol 2,3 százalékkal, a Richter 1,5 százalékkal gyengült hétfőn, miközben a Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékkal emelkedett.

A főbb európai tőzsdéken hasonlóan alakult a kereskedés hétfőn reggel: 1 százalékos gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai részvénypiacok elsősorban az olajipari, a bányaipari és a banki papírok esésére. Tíz órakor a varsói tőzsdeindex például 1,18 százalékos, a német DAX 1,4 százalékos veszteségen állt.

Kis gyengülés után kissé erősödött a forint hétfőn délelőtt a bankközi devizapiacon. A visszafogott forgalomban reggel 286,00 és 288,85 között alakultak a jegyzések. A kereskedők a hétfői kereskedés leginkább jellemző sajátosságaként a kivárást említették.

A piac, a befektetők egyelőre még csak értékelik az európai választások eredményeit, esetleges gazdasági következményeit; könnyen lehet, hogy ez a politikai esemény csak alig érzékelhető hatással lesz a nemzetközi deviza- és értékpapírpiacokra - vélik a megkérdezettek, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az első órák árfolyamváltozásaiból messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Látványos változás, a korábbi irányzatoktól élesen elütő mozgások nem voltak sem a világpiacon, sem Európában, sem Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását