2024. március 29. - Auguszta

Berlusconiéknak nem ment olyan jól

A vártnál kisebb arányú győzelmet aratott Olaszországban Silvio Berlusconi kormányfő pártja vasárnap az európai parlamenti választáson.
2009. június 8. hétfő 11:32 - HírExtra
A jobboldali Szabadság Népe korábban 40 százalék feletti eredményre számított, ám végül csupán a szavazatok 34,7 százalékát szerezte meg a voksok közel teljes feldolgozottsága alapján közzétett, egyelőre nem hivatalos részeredmények szerint. Ez a teljesítmény elmarad a jobboldal tavaly áprilisi törvényhozási választáson elért eredménye mögött: akkor a választók több mint 37 százaléka támogatta Berlusconi pártját.

A baloldali ellenzéki Demokrata Párt 26,5 százalékot szerzett, amely ugyancsak gyengébb teljesítmény a párt tavalyi 33 százalékához képest. A bevándorlás-ellenes Északi Liga viszont növelni tudta támogatottságát, az EP-választáson a szavazatok 10,9 százalékát kapta.

Az uniós tagállamok közül Olaszországban regisztrálták az egyik legmagasabb részvételi arányt: az olasz választópolgárok 66,5 százaléka adta le szavazatát.

Az olasz választási kampányban európai kérdések nem játszottak szerepet, sokkal inkább Berlusconi magánélete. Az elmúlt hetekben az olasz sajtó szinte másról sem írt, mint Berlusconi esetleges válásáról, valamint egy 18 éves nápolyi diáklányhoz fűződő tisztázatlan kapcsolatáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását