2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz két napon át értékel

Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz, amelyen értékelik az európai parlamenti (EP) választás eredményét, az MTI információi szerint a hétfői frakcióülésen Orbán Viktor azt mondta: nem kell foglalkozni a Jobbik EP-választáson elért eredményével.
2009. június 8. hétfő 17:23 - HírExtra
Az MTI információi szerint a Fidesz és a KDNP hétfő délelőtti zárt frakcióülésén Orbán Viktor az EP-választás jó eredményét értékelve azt tanácsolta, hogy magukkal foglalkozzanak, és ne problémázzanak a Jobbik miatt.

A Fidesz elnöke azzal a hasonlattal élt, hogy ha egy úszóversenyen valaki Európa-csúccsal csap célba, akkor nem a harmadik helyezettel foglalkozik, akire nyolc testhosszat vert rá.

A pártelnöktől a frakcióülés után újságírók azt kérdezték, hogy kezdeményezi-e a Fidesz a parlament feloszlatását, illetve mit szólnak ahhoz, hogy a Jobbik három mandátumot szerzett az európai parlamenti választáson. Orbán Viktor erre azt mondta: kétnapos elnökségi ülést tartanak, és szerdán állnak az újságírók rendelkezésére.
Az MTI információi szerint vidéken gyűlnek össze a Fidesz vezetői.

A választást megelőzően Orbán Viktor egy lapinterjúban a Jobbikra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban többi között azt hangsúlyozta: az európai politikatörténetben van példa arra, hogy a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket.

"A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd" - jelentette ki. Szintén a Jobbikra utalva úgy fogalmazott, "hiába tesz jót az egészségünknek a szellőztetés, ebből még nem következik, hogy be kell törni az összes ablakot, majd tüdőgyulladásban meghalni." Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöke kijelentette, ők mindenképpen ellenzékben lesznek, Orbán Viktor úgy reagált: a Fidesz kormányzásra készül, tehát a Jobbik az ellenfelük.

A Fidesz egyébként szombaton kongresszuson is értékeli az EP-választás eredményét. A tisztújító kongresszust a budapesti Sportmax rendezvényközpontban tartják délelőtt tíztől, és várhatóan újabb két évre választják majd újra Orbán Viktor pártelnököt és a négy alelnököt. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a jelenlegi tisztségviselőkre érkezett jelölés.

A Fidesz legutóbb 2007. május 20-án tartott tisztújító kongresszust, amelyen újabb két évre választotta meg Orbán Viktort a Fidesz elnökének, a négy alelnök pedig Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály lett. Schmitt Pál akkor visszalépett az alelnöki jelöléstől, viszont elvállalta, hogy vezeti a 2009-es európai parlamenti választási kampányt, amelyen listavezetőként indult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását