2024. május 19. - Ivó, Milán

Doktor dömping Debrecenben

Doktor- és díszdoktoravató ünnepséget tartottak szombaton a Debreceni Egyetemen (DE), ahol a tehetséggondozási programnak és a sikeres doktori képzésnek köszönhetően 85-en részesültek doktori (PhD) fokozatban, habilitált doktori címet pedig 34-en kaptak.
2009. június 6. szombat 19:29 - HírExtra
Fésüs László akadémikus, a DE rektora bejelentette: az egyetem szenátusa a hosszú időn át végzett, magas színvonalú oktató-nevelő tevékenység, kiemelkedő tudományos teljesítmény elismerésének jegyében Professzor Emeritus címben részesítette Havas László, Kozma Tamás, Módis László, Varga Zoltán és Zsuga Miklós egyetemi tanárokat.

Fésüs László rektor harmadik alkalommal adta át a Debreceni Egyetem Publikációs díja kitüntetést három kiemelkedő oktatónak. A díjjal az adományozást igazoló oklevél és 200 ezer forint pénzjutalom jár. Az idén Szirák Péter, a magyar irodalom- és kultúratudományi intézet docense, Bíró Tamás, az élettani intézet docense és Karaffa Levente, a genetikai és alkalmazott mikrobiológiai tanszék docense részesült az elismerésben.

A Debreceni Egyetem díszdoktori címét három neves professzor: Hans Deckmyn kémikus (Belgium), a Leuveni Katolikus Egyetem Kojtrijki Campus Trombózis Kutató Intézetének igazgatója, az Európai Trombózis Kutató Szövetség ügyvezető igazgatója; Michael Erich Pohst (Németország), a berlini Műszaki Egyetem professzora, az algebrai számelmélet világviszonylatban elismert iskolateremtő egyénisége; és Amedeo di Francesco (Olaszország), a Nápolyi Egyetem Keleti Intézetének professzora, az ottani magyar tanszék vezetője vette át Fésüs Lászlótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását