2024. május 18. - Erik, Alexandra

Életfogytiglan a diákok gyilkosainak

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy londoni bíróság csütörtökön azt a két brit fiatalt, akik brutálisan, vérfürdőt rendezve gyilkoltak meg két francia cserediákot 2008 júliusában a brit fővárosban.
2009. június 4. csütörtök 22:53 - HírExtra
Az ügyben ítélkező bíró a "barbár" tett miatt megduplázta a büntetésből minimálisan letöltendő időt, így a 23, illetve 33 éves vádlottak leghamarabb 35-40 év múlva szabadulhatnak.

Az elítéltek kábítószeres befolyásoltság alatt állva végeztek a két biokémikus hallgatóval, az egyik áldozatot kétszáz, a másikat ötven késszúrás érte. A 23 éves áldozatok megkötözött, szétszabdalt holttestére az egyikük által bérelt lakásban találták rá, miután ott robbanás történt és tűz ütött ki. Mint kiderült, az elkövetők a nyomokat akarták eltüntetni a tűzzel.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyilkosok az áldozatok pénzét akarták megszerezni, és a bankkártyák PIN-kódjának megadását követelték Gabriel Fereztől és Laurent Bonomótól. A két elítélt azt követően végzett a diákokkal, hogy nem sikerült hozzájutni azok pénzéhez.

A per során a vád "vérfürdő-orgiáról" beszélt, Jack Straw brit igazságügyi miniszter pedig a "leggyalázatosabb, legszadistább és legönkényesebb" gyilkosságnak írta le a bűncselekményt. Az áldozatok egyikének apja csalódottságának adott hangot az ítélethirdetést követően, szerinte az elkövetők "állatok", akiken "soha nem lenne szabad kiengedni a börtönből".

Az elkövetők fiatal életkoruknak köszönhetik, hogy életük vége felé szabadok lehetnek - mondta John Saunders bíró. "Ez a legalávalóbb bűntény, amelyben eddig ítélkeznem kellett, és sajnos nem tudok olyan büntetést kiszabni, ami vigaszt nyújtana a családoknak" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását