2024. május 18. - Erik, Alexandra

Büntetés várhat a hírlevélküldőkre?

A spam-ek témájában szervez konferenciát június közepére egy, az internetes adatkezeléssel foglalkozó tanácsadó cég azt követően, hogy az új reklámtörvény életbe lépésével kéretlen levéllé válhatnak az eddig legális hírlevelek, és büntethetők lehetnek azok feladói.
2009. június 4. csütörtök 10:45 - HírExtra
A kormányzat még tavaly hozta meg a reklámozásról szóló új törvényt, mely ez év május 31-ig adott határidőt a direkt marketinggel, illetve hírlevelek küldésével foglalkozó szervezetek, cégek részére, e reklámozási rendszerük jogszerűvé alakítására.

Az új törvény értelmében ugyanis az eddig szabályosnak tekintett hírleveleket idén május 31. után csak olyan magáncímekre lehet jogszerűen elküldeni, melyek címzettjei nyilatkozatban járulnak ehhez hozzá, lakcímük egyidejű megadása mellett.

Szakemberek szerint e törvény által igen nagy számú hírlevél-küldő szervezet vagy cég válhat büntethetővé, ha tovább használja az eddigi címlistáit, hiszen kétséges, hogy a több száz, esetenként több ezer címzett közül mindegyik hajlandó megadni a lakcímét egyetlen hírlevél kedvéért.

A System Média éppen ezért szervez június közepére szakmai konferenciát e témában, azok számára, akik tudni akarják, hogyan végezhetnek direkt marketing tevékenységet jogszerűen május 31. után, illetve hogyan kerülhetik el a bírságot ilyen jellegű reklámozás esetén. A június 17-i, egész napos konferencia fő előadója dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakember lesz.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását