2024. április 29. - Péter

Új vírus: Luxemburgban is

Kimutatták az új influenza vírusát egy luxemburgi lakosnál, első ízben a kicsiny nyugat-európai országban - jelentette be kedden a helyi egészségügyi minisztérium. A H1N1 vírus tüneteivel egy nemrégiben New Yorkban járt személy jelentkezett az orvosnál hétfőn.
2009. június 2. kedd 12:41 - HírExtra
A laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a korábban sertésinfluenzaként is emlegetett betegség vírusáról van szó. A beteget - akiről pontosabb részleteket nem közöltek - elkülönítették, és influenza elleni gyógyszerrel kezelik. Állapota a hivatalos közlés szerint jónak mondható. Luxemburg volt az utolsó a Benelux-államok közül, ahol eddig még nem jeleztek új influenzás megbetegedést.

A minisztérium leszögezte, hogy a luxemburgi hatóságok folyamatos kapcsolatban állnak az európai és a nemzetközi egészségügyi hatóságokkal, figyelik a helyzetet, és megtesznek minden szükséges intézkedést.

Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi adatai szerint az új vírus 62 országban több mint 17 ezer embert fertőzött már meg. A betegségbe eddig 115-en haltak bele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását