2024. május 22. - Júlia, Rita

Behajtják a bírságokat külföldről is

Rövidesen külföldről is behajthatóak lesznek a közúti szabálysértésekért kiszabott bírságok, legalább is nyolc közép-európai ország esetében, amelyek magyar kezdeményezésre nekiláttak a probléma rendezésének.
2009. május 30. szombat 19:41 - HírExtra
"Közös érdek, hogy olyan szabályokat alakítsunk ki, amelyek mindenhol ugyanolyan fegyelmet kényszerítenek a külföldi autósokra, mint a hazaiakra" - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter. Magyarország és Ausztria külön megállapodott, hogy egymást között felgyorsítják a probléma rendezését, mielőtt az úgynevezett Salzburgi Fórum többi tagjával is összehangolnák a jogszabályokat.

Eredmény remélhetőleg már néhány hónapon belül lesz - mondta az MTI-nek a miniszter a varsói döntésekről.

A Fórum 2001-ben jött létre osztrák kezdeményezésre. Jelenleg nyolc tagja van: Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia. Ebben a félévben Lengyelország a soros elnöke. A Fórum célja az, hogy azon országok, amelyek tagjai az Európai Uniónak, de az unió egészének érdekeitől némileg eltérő érdekekkel is rendelkeznek, időről-időre átgondolják, hogy milyen közös, a belügyeket, a biztonságot, vagy a bevándorlási politikát érintő problémáik vannak.

A varsói tanácskozáson foglalkoztak a schengeni rendszer továbbfejlesztésével, Románia és Bulgária 2011-ben esedékes csatlakozásának feltételeivel, azzal a bonyolult informatikai fejlesztéssel, amely biztosítja, hogy az unió külső határait csak olyanok léphessék át, akiktől nem kell tartani - mondta Draskovics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását