2024. május 16. - Mózes, Botond

Rövid időn belül eldől a panelprogram sorsa

A panelprogramra még rendelkezésre álló 25 milliárd forintról szóló összes támogatási szerződést aláírja június 30-ig Varga Zoltán önkormányzati miniszter.
2009. május 29. péntek 17:22 - HírExtra
Azok a pályázók, akik megfelelnek a feltételeknek, számíthatnak arra, hogy a támogatási szerződéseket legkésőbb június végéig aláírják - mondta el sajtótájékoztatóján Varga Zoltán. A még rendelkezésre álló 25 milliárd forintból első körben, napokon belül ellenjegyez a miniszter mintegy 11,5 milliárd forint pályázati támogatást, míg a fennmaradó részről a következő hónap végéig döntenek.

Varga Zoltán emlékeztetett arra, hogy elődje már elbírált 4,5 milliárd forintot, s így összességében majdnem 30 milliárd forintról döntenek az első félévben.

A miniszter mindazonáltal felhívta a figyelmet arra: a támogatási szerződések nem minden esetben jelentenek azonnali kifizetéseket, hiszen nagyon sok esetben maguk a pályázók kérték, hogy ütemezetten valósíthassák meg a korszerűsítéseket, tehát előfordulhat olyan program is, amely csak 2011-ben fejeződik be.

A kormányzati támogatás mellé még hozzá kell számítani az önkormányzatok és a lakóközösségek egyharmad-egyharmad arányú hozzájárulását és, így ez már azt jelenti, hogy komoly megrendelésekre számíthat a nehéz helyzetbe került építőipar - hangsúlyozta a tárcavezető. A teljes program számításai szerint mintegy 50 ezer lakás érint.

A közelgő európai parlamenti (EP) választásokra utalva a miniszter, a szocialisták Békés megyei elnöke közölte, hogy amióta Magyarország belépett az Európai Unióba, csak Békés megyében 73 milliárd forintot fizettek ki fejlesztésre, ezt az összeget az unió segítsége nélkül Magyarország biztos nem tudta volna előteremteni.

Hozzátette: azért fontos, hogy a választópolgárok már bizonyítottan jó érdekérvényesítő képességekkel rendelkező baloldali jelöltekre szavazzanak, mert rövidesen megkezdődik az unió következő költségvetési ciklusának tervezése. Az időközben kibővült Európai Unión belül nem mindegy, hogy Magyarország mekkora támogatást tud kiharcolni magának - mondta Varga Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

panelbalek
2009. május 29. 18:07
Micsoda pénzpocsékolás! Miért hazudják, hogy a költségmegosztók a lakások egyedi hőfelhasználásának mérésére alkalmas? Nem a Főtáv által kiszámlázott hőmennyiséget méri lakásonként a szerkezet, hanem a radiátor hőmérsékletét! Ennek alapján a régi légköbméter szerinti megosztást egy sokkal igazságtalanabb, követhetetlenebb díjmegállapításra cserélik! Mindezt teszik hihetetlen áron. Becsapják az embereket, ellentétet szítanak a lakóközösségen belül. Na, vajon kinek jó ez? Térjenek már észhez, nézzék meg, hogy működik a dolog ott, ahol már megvalósult! Az épület a szabályozók miatt valóban megtakarít valamennyi hőt, de a lakók közül néhányan ezzel nagyon jól járnak, sokak észre se veszik, és vannak, akiknek a gatyájuk is rámegy a hideg lakásra. Hiába a szorzók, nem teremtenek egyensúlyt. Meg hát mit ér az a mérés, amit szorzószámokkal próbálnak kiegyensúlyozni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását