2024. május 18. - Erik, Alexandra

Járvány: Beteg a patinás iskolában

Egy héttel meghosszabbodik a tanítási szünet a patinás angliai Eton College-ban, mert a magániskola egyik diákja elkapta az új típusú H1N1 influenza vírusát.
2009. május 29. péntek 12:57 - HírExtra
A tanintézmény csütörtökön közölte a hírt. Szerdán mutatták ki a fertőzést az egyik 13 éves kisdiák szervezetében. A beteg állapota nem súlyos, otthon lábadozik - közölte az Eton College. A tanterv szerint május 31-én érne véget a szünidő a híres magániskolában, az új rendelkezés szerint azonban csak egy héttel később nyitja meg kapuit az intézmény. Etonban koptatta az iskolapadot többek között Vilmos és Harry herceg, korábbi brit kormányfők és több más híres brit, például George Orwell író.

Nagy-Britanniában eddig 203 újinfluenzás esetet jegyeztek föl, vagyis itt történt a legtöbb megerősített megbetegedés Európában. A fertőzöttek elenyésző hányada volt gyerek, s a betegség a legtöbb esetben enyhe lefolyású volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását