2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bajt hoznak a váratlan kiadások

Az Európai Unió lakosságának egyharmada olyan háztartásban élt 2007-ben, amely váratlan kiadás felmerülése esetén nem tudott megbirkózni a helyzettel, mert jövedelme veszélyesen közel volt a nyomorszinthez - derült ki az EU statisztikai hivatalának csütörtökön közzétett jelentéséből.
2009. május 28. csütörtök 13:41 - HírExtra
Az uniós lakosság 7 százaléka nem tudta rendesen fizetni lakásának közüzemi számláit, 3 százaléka pedig a lakbért vagy a lakás törlesztő részletét. Ami a váratlan kiadások megengedhetőségét illeti, e tekintetben Lettországban és Magyarországon volt a legrosszabb a helyzet: a lakosság 63 százaléka élt olyan háztartásban, ahol ez gondot okozott.

A skála pozitív végén két ország szerepel kézenfekvő módon - Svédország 18 és Dánia 19 százalékkal -, egy pedig némiképp meglepő módon: Portugália 20 százalékkal.

A közüzemi számlák kifizetése Magyarországon okozott a legtöbbeknek nehézséget: a lakosság 18 százaléka élt ilyen háztartásban. A sorrendben ezután Lengyelország (17 százalék) és Görögország (16 százalék) következett.

A lakbérrel vagy a törlesztőrészlettel való elmaradás tekintetében a görögök álltak a legrosszabbul, a lakosság 7 százalékának érintettségével, őket pedig a franciák és a ciprusiak követték, 6 százalékkal. Magyarországon ez az arány 3 százalék volt 2007-ben, tehát megegyezett az uniós átlaggal.

Ugyancsak 2007-ben az uniós lakosság 80 százaléka élt olyan háztartásban, amelynek volt autója. A fennmaradó 20 százalékon belül nagyjából fele-fele arányban voltak olyanok, akik ezt nem engedhették meg maguknak, illetve akiknek más okból nem volt autójuk. Azoknak az aránya, akiknek a háztartása nem engedhette meg magának az autóvásárlást, Romániában volt a legmagasabb, 56 százalék. A sorrendben ezután Lettország és Szlovákia után Magyarország következik, 23 százalékkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását