2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Itthon a leggyengébb az esélyegyenlőség

Egyetlen uniós államban sem romlott olyan mértékben az esélyegyenlőség 2006 és 2008 között, mint Magyarországon - írta a Világgazdaság a Berlinpolis német kutatóintézet felmérése alapján.
2009. május 28. csütörtök 08:04 - HírExtra
A lap csütörtöki számában ismertetett elemzés öt nagy dimenziócsoportba sorolt 35 indikátor alapján állította fel a sorrendet. Magyarország 2006-ban a 13. helyet kapta a szociális igazságosság alapján készült listán, míg 2008-ban 24. lett. Magyarország elsősorban a gyenge munkaerő-piaci aktivitás, a rossz képzési esélyek és a tragikus demográfiai mutatók miatt került a lista végére - írta a lap.

Magyarország egyetlen csoportban ért el jó eredményt, a jövedelemkülönbség terén. Ezen belül Magyarország a legjobban és a legrosszabbul keresők 20-20 százaléka közötti 3,7 szeres szorzóval a 6. legalacsonyabb szorzójú ország az EU-ban. Ugyanakkor az utolsó helyen áll a jövedelemmel nem rendelkező családokban élő gyermekek aránya tekintetében.

A legrosszabb mutatókat a II. dimenzióban érte el az ország, amelyben a munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat vetették össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását