2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bevezetnék a vizitdíjat

Egyebek között vizitdíj bevezetését tervezik Romániában, hogy csökkentsék az egészségügyi rendszerben elburjánzott korrupciót, adták hírül szerdán a román lapok.
2009. május 27. szerda 09:30 - HírExtra
Több román országos napilap is beszámolt a román szaktárcának és az egészségbiztosítónak arról a tervéről, hogy az egészségügyi szolgáltatások egy részéért fizetni kellene már a közeljövőben. Várhatóan szeptember elsejétől életbe lép egyes orvosi szolgáltatások kettős finanszírozásának rendszere, írta a Ziua, a Gandul és a Cotidianul című napilap. A román sajtó által először nyilvánosságra hozott részletek szerint a betegeknek minden egyes családorvosi vizsgálatért 5 lejt (337 forint) kell fizetniük, és ha szakorvoshoz mennek vizsgálatra, akkor ennek kétszerese, 10 lej (674 forint) lenne a díj.

A román egészségügyi minisztérium tervei szerint hétnapos kórházi beutalás költségéhez 100 lejjel kell hozzájárulnia a betegnek.

Emellett minden egyes kezeléstípus esetében rögzítik majd, milyen vizsgálatokért és ellátásért fizet a biztosító, és mely szolgáltatások költsége terheli a beteget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását