2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hibázott a kórház, 15 millióra perlik

Tizenötmillió forintra pereli a dombóvári kórházat egy tavaly október 20-án elhunyt asszony családja, mert az intézményben nem ismerték fel a beteg súlyos méhgyulladását - írta szerdai számában a Tolnai Népújság.
2009. május 27. szerda 09:01 - HírExtra
A lapnak Sándor Attila, a család ügyvédje beszámolt arról, hogy az asszony a halála előtt három nappal fordult fájdalmaival orvoshoz, a nőgyógyász azonban nem ismerte fel a betegséget, laborvizsgálat után hazaküldte a nőt. Végül mentő szállította az asszonyt kórházba, ahol kiderült, hogy a műtét elkerülhetetlen, de azt nem hajtották azonnal végre - olvasható a cikkben.

Az operáció során kiderült, hogy a betegnek hashártyagyulladása van, amely a méh súlyos gyulladásának következménye; bár a méhet eltávolították, az asszony meghalt.

A napilap idézi Kerekes Lászlót, a dombóvári kórház igazgatóját, aki közölte: a kórházi vizsgálat igazolta azt, hogy diagnosztikai tévedést követett el a nőgyógyász, őt az eset után továbbképzésre küldték. Az igazgató szerint azonban a páciens krónikus betegsége miatt nem biztos, hogy életben marad, ha időben felismerik a méhgyulladást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását