2024. április 27. - Zita

A vébére készül női válogatottunk

A női vízilabda-válogatott kedden megkezdi felkészülését a nyári, római világbajnokságra, jelöltjeinek az első edzést aznap délelőtt vezényli Petrovics Mátyás szövetségi kapitány a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda 50-es medencéjében.
2009. május 27. szerda 13:35 - HírExtra
Amint azt Török László sajtófőnök szerdán tudatta az MTI-vel, a szakvezető 21 játékost hívott meg az edzőtáborozásra, köztük hat idegenlégióst. Érdekesség, hogy a friss bajnok Dunaújvárosból hárman vannak a vb-keretben, míg a rájátszásos döntőben címétől megfosztott Honvédot nyolcan képviselik.

A meghívottak névsora:
Györe Anett, Horváth Patrícia, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Katalin, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Valkay Ágnes (Honvéd), Brávik Fruzsina, Poszkoli Rita, Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Antal Dóra, Jancsó Patrícia (Eger), Gangl Edina (UTE), Gyöngyössy Anikó (ASI), Bujka Barbara (Twente, holland), Drávucz Rita (Fiorentina, olasz), Kiss Alexandra (USC, amerikai), Pelle Anikó (Ortigia, olasz), Tomaskovics Eszter (Olimpiakosz, görög), Tóth Andrea (Messina, olasz)

A csapat a júniust végig a Margitszigeten tölti, majd július 1-5-ig a holland válogatottal edzőtáborozik együtt, s a kintlét alatt indul az eindhoveni tornán, amelyen a hazaiak mellett részt vesz még az Egyesült Államok és Kanada is. Július 6. és 10. között az ausztrálokkal gyakorol majd közös edzőtáborozás keretében a Petrovics-csapat, amely az edzőmeccseken kívül két hivatalos mérkőzést is játszik a vendégekkel: 8-án, szerdán Cegléden, 10-én pedig Vácott.

A hajrában - július 14-től 17-ig - még a Margitszigeten élesíti a formát a gárda, majd pénteken utazik Rómába, a világbajnokság színhelyére, ahol az A csoportban 19-én Kína, 21-én Olaszország, 23-án pedig Üzbegisztán legjobbjai várnak a magyar válogatottra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását