2024. május 19. - Ivó, Milán

Czink továbbjutott

Czink Melinda bejutott a legjobb 64 közé kedden a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a nyitófordulóban három szettben nyert a lett Anastasija Sevastova ellen.
2009. május 26. kedd 17:00 - HírExtra
A viadal honlapja szerint az összecsapás - amelyet az eső miatt kétszer is félbe kellett szakítani - másfél óráig tartott.

Czink a 32 közé jutásért a francia Natalie Dechyt legyőző, 28. helyen kiemelt Sybille Bammerrel találkozik. A magyar és az osztrák teniszező eddig egyszer találkozott WTA-tornán egyesben: 2006-ban, Pattayában Bammer nyert két szettben.
Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
női egyes:
----------
Czink-Sevastova (lett) 3:6, 6:4, 6:1

A viadal honlapja szerint az első játszmában eleinte mindkét játékos hozta saját adogatását, majd a lett 3:2-es vezetésénél eső miatt több mint két órát állt a játék. A folytatás Sevastovának sikerült jobban, elnyerte a világranglista 62. helyén álló magyar teniszező adogatását, és végül 32 perc alatt megnyerte az első játszmát.

A folytatásban mindketten brékeltek, majd a szett végén Czink ismételten elvette Sevastova szerváját, és 33 perc alatt kiegyenlített.

Következhetett a döntő szett, amelyben a magyar játékos pillanatok alatt 5:0-ás előnyre tett szert, és ezután sem remegett meg a keze, így végül 6:1-gyel zárta a találkozót.

"Az első szettben még nem nagy ment a játék, a folytatásban azonban átvettem az irányítást, és sikerült győznöm" - nyilatkozta a mérkőzés után a 26 éves magyar teniszező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását