2024. május 7. - Gizella

Olaszország kész a foglyok fogadására

Olaszország kész befogadni a guantánamói támaszpont börtönében őrzött foglyok közül néhányat, de egy ilyen lépést csak az Európai Unió többi országával összehangoltan tesz meg - jelentette ki az olasz kormányfő a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban.
2009. május 25. hétfő 13:01 - HírExtra
A szombaton felvett, de hivatala által hétfőn közzétett beszélgetésben Silvio Berlusconi emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államokat segíteni kell a guantánamói probléma megoldásában. "Nem hihetjük, hogy csak az Egyesült Államok harcol mindannyiunkért" - mondta.

Az amerikai szenátus a múlt héten megakadályozta Barack Obama elnöknek a börtöntábor bezárására tett kísérletét azzal, hogy megtagadta az ehhez szükséges 80 millió dollár megszavazását.

A demokrata párti honatyák többsége egyetért abban, hogy a nemzetközi jogvédők és számos kormány által a jogsértések miatt évek óta bírált Guantánamót be kell zárni.

Egyúttal azonban részletesebb tervet követelnek az elnöktől a 240 terrorista-gyanús fogoly sorsára vonatkozóan. Washington azt szeretné, ha más államok is befogadnának néhányat a szabadon bocsátandók közül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását