2024. május 7. - Gizella

Arrivederci, Paolo!

A Milan csapata kikapott a Romától a Serie A 37. fordulójában, a piros-feketék csapatkapitánya így vereséggel búcsúzott csapata szurkolótáborától.
2009. május 25. hétfő 08:39 - HírExtra
A Milan gárdája nem tudott méltó módon búcsúzni a csapatkapitánytól, Paolo Maldinitől, aki a Roma elleni bajnoki rangadón utolsó alkalommal lépett pályára hivatalos hazai meccsen a klub piros-fekete mezében. A csapatot huszonnégy éve szolgáló játékos kezdőként küzdött a meccsen, de nem tudta győzelemmel ünnepelni búcsúját. A Roma háromszor szerzett vezetést a találkozón, és bár a Milan kétszer egyenlített, harmadik alkalommal már nem tudott válaszolni, így Maldini utolsó hazai meccsén vesztesen hagyta el a gyepet.

Csapattársai ennek megfelelően nem voltak kirobbanó hangulatban a lefújást követően, a mérkőzést a kispadról végigizguló Alessandro Nesta kimondottan búslakodva válaszolt a feltett kérdésekre:

- Keserű ez a vereség, és nemcsak azért mert kikapni soha nem jó, hanem mert Paolo Maldini ezen a meccsen búcsúzott a San Sirótól. Kiváló sportember int búcsút aktív karrierjének, győznünk kellett volna ezen a találkozón – mondta Nesta, akit lassan évek óta gyötör krónikus hátsérülése, amely azonban az utóbbi időben csillapodott: - Egyre jobb formába lendülök, két hete teljesen panaszmentes vagyok. Bízom benne, hogy jövőre visszatérhetek és már teljes értékű munkát tudok végezni az egész szezonban.

Rino Gattuso hosszú sérülés után vár a végleges visszatérésre, a Milan középpályájának motorja Nestához hasonlóan szomorúan vette tudomásul, hogy a csapat vereséget szenvedett Maldini hazai búcsúmeccsén:

- Nagyon sajnálatos, hogy nem sikerült győztes meccsen elbúcsúztatni Paolót – mondta a térdszalag-szakadás miatt közel félévet kihagyó olasz válogatott játékos, aki bizonytalan mosollyal az arcán hárította el a csapat nyári átalakulásával kapcsolatos kérdéseket: - Nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy az utolsó fordulóban nyerni kell Firenzében.

A mérkőzésen pályára lépők közül Gianluca Zambrotta is csalódott volt, amiért a gárda vereséget szenvedett a csapatkapitány utolsó San Siróban lejátszott meccsén. Ugyanakkor a Milan védője nem ment el szó nélkül a bíró teljesítménye mellett, Zambrotta szerint De Marco játékvezető az egyik vendégtalálat előtt feleslegesen ítélt szabadrúgást a Roma javára, ráadásul egy tizenegyessel adósa maradt a Milannak.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását