2024. május 9. - Gergely

Muzulmánok dúlták fel a fővárost

Összecsapások voltak csütörtökön este Athénban a rendfenntartó erők és mintegy ezer muzulmán bevándorló között. A tiltakozók szerint szerdán egy razzia során rendőrök igazoltattak négy szíriai bevándorlót. Akkor az egyik rendőr állítólag széttépett egy Koránt, sőt, meg is taposta az iszlám szent könyvét.
2009. május 21. csütörtök 23:31 - HírExtra
A hír gyorsan elterjedt a muzulmán bevándorlók, elsősorban afgánok és pakisztániak körében, és ők szervezték meg a tüntetést. A tüntetők a Kipszeli negyedből a görög főváros központja, az Omonia tér felé vették útjukat, de ott a rendőrök könnygázzal szétoszlatták a tömeget.

Görögországban egyre több probléma van a bevándorlókkal, akik naponta érkeznek Törökországon keresztül Ázsiából, és innen akarnak továbbmenni Nyugat-Európába. A görög belügyminisztérium szerint tavaly közel 150 ezer tartózkodási engedély nélküli bevándorlót tartóztattak le az országba, és közülük 57 ezren Törökországból érkeztek. Becslések szerint jelenleg negyedmillióan élnek illegálisan Görögországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását