2024. május 2. - Zsigmond

A Szigeten hengerel a Tankcsapda

Szuperkoncerttel szeretné megajándékozni népes rajongótáborát huszadik születésnapján a Tankcsapda; a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján, augusztus 10-én a nagyszínpadon fellépő zenekar a hang- és a látványtechnika terén egyaránt nagyot akar dobni.
2009. május 20. szerda 16:38 - HírExtra
"A lehető legemlékezetesebb koncertet szeretnénk adni az idei Szigeten. A fesztivál történetében egy kivételével minden évben felléptünk, és mindig a nagyszínpadon" - mondta Lukács László, a debreceni Tankcsapda frontembere a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Kitért arra, hogy a Szigeten igyekeznek eddigi húszéves pályafutásuk teljes spektrumát megmutatni, vagyis minden korszakukból játszanak dalokat. A Tankcsapda elsősorban hangos, zúzós rockzenekar, de az énekes-basszusgitáros szerint a visszafogottabb, akusztikus hangszerelésű dalaik is megszólalnak majd augusztus 10-én. Lukács hangsúlyozta, hogy a hang- és a látványtechnika terén egyaránt nagyot akarnak dobni.

A Tankcsapda koncertje legalább 2,5 órás lesz; előtte három együttes melegít be, köztük egy fiatal debreceni csapat.

Lukács László elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak az új stúdióalbumon; a három év szünet után megjelenő új lemez várhatóan szeptemberben kerül a boltokba. A CD beharangozójaként négy-öt hét múlva, valószínűleg az Est-lapok különszámaként ingyenesen kiadnak egy maxit, rajta a Köszönet, doktor című dal klipjével.

Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője a sajtótájékoztatón Magyarország egyik legfontosabb zenekarának nevezte a Tankcsapdát. Kitért arra, hogy mintegy 50 ezren férnek el a nagyszínpad előtti területen és reméli, a Tankcsapda-koncerten a nézőszám meg fogja közelíteni ezt. Kiemelte, hogy a nulladik, illetve a mínusz egyedik napon a Szigeten eddig az Illés, az LGT és az Iron Maiden adott nagy szabású koncertet.

A Sziget fesztiválra (amelynek fő programjai augusztus 12. és 17. között zajlanak) tízezer forintba kerül egy napi jegy, a mínusz egyedik napra viszont jelenleg csupán ötezer forint a belépő; ezeket szerdától árusítják. A jegyár a Tankcsapda-koncertre július 1-ig érvényes, azt követően 250 forinttal emelkedik az áfa 20-ról 25 százalékra emelése miatt.

A Tankcsapda szerdán este a fővárosi A38 állóhajón egy zártkörű koncerttel fejezi be tavaszi turnéját, a jövő hét végén már a nyári fesztiválszezon kezdődik. Az 1989-ben Debrecenben alakult zenekar alapító tagjai közül mára Lukács László maradt. Mellette a szólógitáros Molnár Levente (Cseresznye) és a dobos Fejes Tamás tagja az együttesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását