2024. május 2. - Zsigmond

Mátyás zenéje újból Magyarországra érkezik

A középkori zene talán legismertebb képviselője a Corvux Corax nevezetű német formáció, amely idén májusban ismét Magyarországra érkezik. A fergeteges koncert élmény és az egyedi hangzás ismét garantált.
2009. május 19. kedd 11:12 - Pásztor Balázs
Covus Corax a holló latin neve, így nem csak a középkori, autentikus-instrumentális hangzás az oka annak, hogy kishazánkban sokan nevezik Mátyás király zenéjének a banda által játszott kissé metálos muzsikát. Az 1989-ben alakult zenekar már jóval kinőtte a garázsok, és a nyers hangzás kezdetbeli gyermekbetegségeit, és gyönyörű, vérprofin összerakott, egyedi zenét játszanak. A szakértelmüket jól jellemzi, hogy a 2005-től kezdve albumaikban a Carmina Burana verseinek újbóli megzenésítésével rukkoltak elő (természetesen sajátos hangszereikkel), és a kritikusoktól nemhogy megfedést, hanem dicséretet kaptak (ami eddig csak Carl Orffnak sikerült).

A megjelenésükben törzsi sámánokra, énekmondókra és bárdokra hajazó formáció manapság nyolc fővel nyomul, dalaik Amerikába és Európába egyaránt eljutnak. Ám zenéjükön kívül a koncertélmények esetükben még intenzívebb, mint az átlagos zenekaroknál, ugyanis minden fellépésüket eszméletlen show övezi. Hozzánk május 23-án jönnek el az A38 hajóra, és velük együtt a Vágtázó Halottkémek egykori basszerosa által alapított, hasonló hangzású Yava is megszólal majd. Egyedi alaklom, a részvétel kötelező.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását