2024. május 2. - Zsigmond

A Beatles tagjai utálták a cukrokat

Ha volt valami, ami zavarta a Beatles tagjait koncertjeik alkalmával, az az volt, hogy fellépéseiken a rajongók cukorkával dobálták őket a színpadon. A lelkes tömeg azt követően zúdított "édes záport" a négyesre, miután az együttes gitárosa, George Harrison egy interjúban elárulta: odavan a jelly babies nevű édességet.
2009. május 18. hétfő 07:34 - HírExtra
A Beatles cukorkákkal szembeni ellenérzése negyvenhat évvel azt követően került nyilvánosságra, hogy 1963-ban Harrison ezt megírta egy levélben egyik rajongójának, az akkor tizenöt éves Lynn Smithnek. Smith nemrégiben házának padlásán találta meg a majd félévszázados levelet, amelyet hamarosan árverésre bocsátanak. 
    
A levélben az azóta már elhunyt Harrison azt írta: tartottak attól, hogy az apró, de kemény cukorkák sérülést okozhatnak valamelyiküknek. "Nem szeretjük, ha cukorkával dobáltok. Képzeljétek el, hogy érezzük magunkat a színpadon a cukorkazáporral küzdve, miközben ti egyre csak hajigáltok. Veszélyes is lehet, egyszer az egyik cukor szemen talált, és mondhatom, egyáltalán nem volt vicces" - írta levelében a gitáros.
    
A levélben Harrison másról is ír, egyebek közt bevallja, hogy az I'll get you című szám felvételekor miatta hiba csúszott a dalba.
    
Az ereklyének számító levelet június 17-én a Wooley and Wallis aukciós háznál bocsátják árverésre, a várakozások szerint ára elérheti a 800 fontot (257 ezer forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását