2024. április 24. - György

Lenny Kravitz ismét Debrecenben

Már csak pár hét és Lenny Kravitz visszatér hozzánk, hogy június 15-én Debrecenben adjon koncertet.
2009. május 11. hétfő 14:58 - HírExtra
A 2 órás show több ponton is eltér a tavaly Budapesten látott koncerthez képest. Míg 2008-ban új lemezéről fél tucat dalt játszott, addig idén már egy hamísitatlan best of Lenny műsorral készül. Kibővítették a zenekar létszámát 8 főre, de senki se keressen háttértáncosokat vagy extra látványelemet, Lenny Kravitz továbbra is egy pörgős rock koncertet nyom sallangok nélkül.

A produkció a koncert napján reggel 8-kor kezdi építeni a színpadot a Főnix Csarnokban. 50 magyar technikai ember segédkezik a húsz fős amerikai csapatnak, hogy estére minden tökéletes legyen. A buli alatt nem használnak pirotechnikát, de lesz füst- és ködgép.

Lenny híres arról, hogy csak a legtökéletesebb hangzást fogadja el, ennek megfelelően a legújabb hangtechnikai rendszerrel lép fel – ennek jótékony hatását már tavaly is megtapasztalhatta a pesti közönség, kevés koncert szólt ennyire tisztán és erővel itthon.

A felszerelést 4 kamion és 5 busz szállítja egyik helyszínről a másikra, ebből az egyik buszt minden bizonnyal mindenki észreveszi majd, hiszen egy óriási Lenny kép díszeleg az oldalán.

A színpad mögötti területen egy külön helység csak próbára és gyakorlásra lesz fenntartva, itt akár még a színpadra lépés előtti percekben is készülődhetnek együtt a zenekar tagjai az énekessel.

Lenny semmi extrát nem kér az öltözőjébe, de azért kényelmesen rendezik be: egy kanapé, 2 fotel, egy étkező asztal székekkel, 1 íróasztal lámpával és egy nagy tükör lesz benne.

A klímát a művész öltözőjében és a színpad mögötti részen ki kell kapcsolni, a nézőtéren pedig a külső hőmérséklethez közeli hőfokot kell beállítani, erre főleg az énekes tavalyi tüdőgyulladása óta figyelnek.

A turnéra saját szakácsot is visznek magukkal, de az alapanyagokat természetesen helyben szerzik be. Itthon inkább az italok szállításával lesznek apróbb nehézségek, mert bár szójatejet már nálunk is kapni, de a legendás amerikai Dr Pepper üdítőt és a kaliforniai borokat már nehezebb lesz előteremteni. Lenny szerencsére kért magyar bort is, Merlot és Cabernet kerül majd az öltözőjébe.

Ezen felül egy helyi napilap és az USA Today legfrissebb számát kell bekészíteni a helységbe.

Lenny Kravitz notorius késő hírében áll, az előzenekarok után nem ritka, hogy több, mint fél órát is várni kell amíg színpadra lép, de ez nem aféle sztárallűr, hanem minden a tökéletes produkcióért történik.

A debreceni koncertre jegyek még kaphatók a helyszínen és a Ticketpro országos hálózatában.
Forrás: www.livenation.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását