2024. május 17. - Paszkál

Megalakult az új frakció Pécsett

Megszűnt az MSZP-SZDSZ többsége a pécsi közgyűlésben, miután a testület két jelenlegi és egy volt szocialista tagja hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy új frakciót alakított Baloldali Szövetség Pécs Városáért néven.
2009. május 18. hétfő 16:28 - HírExtra
"Nincs szó a Fidesszel, vagy a KDNP-vel kötendő teljes körű együttműködésről. Célunk, hogy a választók akaratának megfelelően segítséget nyújtsunk Páva Zsolt újonnan megválasztott polgármester programjához" - mondta Juhász István független városatya az MSZP képviselőcsoportjából kilépő Sarkadi Gáborral és Molnár Ferenccel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A korábban a pécsi polgármester-választáson is indult, majd Szili Katalin javára visszalépett képviselő megjegyezte: megítélése szerint akkor, amikor Pécsett a költségvetés problémáival, az Európa Kulturális Fővárosa programmal, vagy a radarkérdéssel kell foglalkozni, nincs helye politikának. Szeretnék bizonyítani, hogy szakmai kérdésekben érdemes összefogni, kompromisszumot kötni.

Hozzátette: a frakció nyitott minden képviselő előtt, akinek fontos a baloldaliság, a nyitottság és a szövetség.

Sarkadi Gábor frakcióvezető hangsúlyozta: kérték MSZP-tagságuk felfüggesztését, de továbbra is baloldali gondolkodású és érzelmű embereknek vallják magukat, és Pécs lakosságáért, a város érdekeiért, értékeinek megtartásáért kívánnak dolgozni.

A politikus azt mondta, hogy korábban "teljes egységben" Szili Katalin szocialista polgármesterjelölt mögött sorakoztak fel.

"Ő volt az személyiség számunkra, akit maximálisan el tudtunk fogadni, akitől reméltük, hogy a helyi pártszervezetben, helyi frakcióban megteszi azokat a változtatásokat, amiket szükségesnek tartottunk. Szili Katalin azonban nem kapott erre lehetőséget" - jegyezte meg Sarkadi Gábor, aki kérdésre sem kívánta kifejteni, milyen változtatásokra gondoltak.

Amikor újságírók az iránt érdeklődtek, melyik oldalra szavaz majd az új frakció, azt mondta: "Pécs város oldalára".

Molnár Ferenc annyit jegyzett meg, hogy munkájukkal a baranyai megyeszékhely fejlődését, kiemelt programjainak, beruházásainak sikeres megvalósítását kívánják elősegíteni.

A pécsi közgyűlésben jelenleg az MSZP-nek 17, a Fidesznek 14, az Összefogás Pécsért Egyesületnek és a Baloldali Szövetség Pécs Városáért frakciónak 3-3, az SZDSZ-nek 2, az MDF-nek egy képviselője van. A polgármesterré választott Páva Zsolt egyéni képviselői helye betöltetlen, ezért időközi választásra kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását