2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tündérmese Japánban

Mondhatni, mesébe illő történet járta be a héten a thaiföldi és japán sajtót: egy japán apától származó elárvult thai kisfiú megtalálta eltűnt édesapját.
2009. május 17. vasárnap 16:45 - HírExtra
A történetre a múlt hét elején derült fény, amikor az újságok beszámoltak Zato Keigo kilencéves kisfiúról, aki a Bangkoktól mintegy 350 km-rel északra lévő Picsit városban kutatott japán apja után. A felkelő nap országából a városba érkező turistacsoportoknak mutogatta a papa egy kifakult fényképét, az iránt érdeklődve, nem tudnak-e róla.
    
Keigo nagynénjével és mozgásképtelen nagyapjával él nyomorúságos körülmények között. A fiú édesanyja április elején halt meg AIDS következtében. A mama halála előtt biztosította Keigót, hogy az apja bizonyosan érte fog jönni, méghozzá ahhoz a buddhista templomhoz, ahol annak idején megesküdtek. A kisfiú ott kereste rendületlenül nyoma veszett apját a turisták megkérdezésével.
    
Miután a média felfigyelt rá, sokan adományokkal siettek a segítségére. Maga Szirikit thaiföldi királynő is közbenjárt az ügyében, sőt személyesen fogadta fiatal alattvalóját. Végül a helyi önkormányzat a japán követség közvetítésével bukkant rá az Oszakában élő apára, Zato Kacumira. 
    
Apa és fia azóta már telefonon beszéltek egymással. Bár a férfi ígéretet tett fia meglátogatására, azt nem mostanában tenné, mivel állítólag zavarja a nagy sajtónyilvánosság. Keigo nagyon csalódott. Ő semmi másra nem vágyik, minthogy láthassa és megölelhesse apukáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását