2024. május 2. - Zsigmond

Megverték a csodaúszót!

Nem verhetetlen Michael Phelps: az amerikai csodaúszótól honfitársa, Aaron Peirsol vette el a pálmát százméteres hátúszásban egy amerikai verseny döntőjében.
2009. május 17. vasárnap 09:20 - HírExtra
A Charlotte Ultraswim Grand Prix-n Peirsol 53.32 másodperccel diadalmaskodott, míg Phelpsnek esélyes sem volt a győzelemre: majdnem fél másodperccel - 53.79-es időeredménnyel - lemaradt a százméteres hátúszás döntőjében helyi idő szerint szombaton.
    
Phelps gyakorlatilag egy éve veretlen volt. Pontosan 364 nappal ezelőtt kapott ki utoljára - akkor is az ötszörös olimpiai bajnok Peirsoltól - a kaliforniai Santa Clara-ban tartott olimpiai válogatók során 200 m hátúszásban.
    
Phelps hátúszásban nem indult a pekingi olimpián, mert nem fért bele az idejébe. A nyári római világbajnokságra, illetve a 2012-es londoni olimpiára készülve azonban már a 100 méter hátúszás megnyerését tartja egyik legfőbb céljának.
    
A 23 éves Michael Phelps most először versenyez a nyolc aranyérmet hozó pekingi olimpiai diadalsorozata után. A Charlotte Ultraswim-en öt számban szerepel, s az előző kettő - 200 m gyorsúszás és 100 m pillangó - döntőjében a viadal eddigi legjobb időeredményével győzött.
    
Phelps mostani startja előtt három hónapos eltiltását töltötte, amit azért szabott ki rá az Egyesült Államok úszószövetsége, mert egy házibulin olyan kép készült róla, s keltett világszerte megütközést, amelyen marihuána szívására alkalmas pipát tartott a szájában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását