2024. május 2. - Zsigmond

Hatalmas buli volt Szegeden

A szervezők minden számítását felülmúlta a Red Bull Street Parade szegedi rendezvényének nézőszáma; a várt százezer helyett kétszázezer néző töltötte meg vasárnap a belvárost, a Belvárosi Hidat és a Tisza mindkét partját - mondta Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. igazgatója.
2009. május 17. vasárnap 21:33 - HírExtra
A program Bessenyei Péter légi bemutatójával indult. Ezt követően pedig egy három kilométeres pályán köröztek a pilóták. A nézősereg többek között láthatta a világbajnoki pontversenyben jelenleg harmadik német Sebastian Vettelt (Red Bull), illetve egy Toyota Camry sportkocsi volánja mögött a svájci Sebastien Buemit (Toro Rosso). Az F1-es versenyzők öt-öt kört tettek meg, csakúgy, mint versenykamion, a rali-autó vagy éppen a Nascar-show járművei.
    
"Remélem, hogy a vb-folyatatásában is fantasztikus győzelmeket arathatok, és fontos pontokat szerezhetek" - mondta a sajtótájékoztatón Vettel, hozzátéve, hogy az eredmények mögött nagyon kemény munka van. 
    
"Az idény elején az volt a célunk, hogy az első tengerentúli futamokon szerezzünk néhány pontot. Ez sikerült, de természetesen nem lehet hátradőlni, folyamatosan fejleszteni kell az autót" - fogalmazott Buemi, aki három pontjával a 14. a pilóták versenyében.
    
Az eseményt városőrökkel és polgárőrökkel kiegészülve csaknem száz rendőr biztosította, intézkedésre nem volt szükség. 
    
A tömegben tízen rosszul lettek, hozzájuk mentőt hívtak, egy gyermek pedig eltűnt, de a rendőrök később megtalálták - tájékozatta az MTI-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását