2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ma esélyegyenlőségi nap lesz

Esélyegyenlőségi napot tartanak fogyatékossággal élő embereknek szombaton Budapesten, azzal a céllal, hogy a koncerteken, sporteseményeken és gyermekműsorokon keresztül elősegítsék társadalmi integrációjukat.
2009. május 16. szombat 11:14 - HírExtra
Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke az MTI-nek elmondta: 12. alkalommal rendezik meg az eseményt, amely arra szolgál, hogy a fogyatékos és az ép emberek együtt lehessenek.

A rendezvényt a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban tartják, ahol péntek óta zajlik a komplex rehabilitációt bemutató REHA Hungary elnevezésű szakkiállítás.

Az esélyegyenlőségi napra az ország valamennyi régiójából és a határon túlról is érkeznek fogyatékossággal élő énekesek, táncosok, zenészek, hogy megmutassák tehetségüket, és ezzel csökkentsék a velük szembeni előítéleteket és hátrányos megkülönböztetést.

A csarnokban sportesemények és egészségügyi programok is lesznek, az érdeklődők előadásokat hallhatnak az egészséges életmódról, a prevencióról. A szakkiállításhoz kapcsolódóan - amelynek kiemelt témája az idén a sürgősségi ellátás - bemutatják, hogyan kell újraéleszteni. Az eseményen sérült embereket segítő kutyák is megmutatják tudásukat. A rendezvényre több ezer embert várnak.

Magyarországon 600 ezerre tehető a fogyatékossággal élő emberek száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását