2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az állam felelőssége a távhő

Az állam felelőssége és kötelezettsége, hogy olyan gazdasági környezetet alakítson ki, amely érdekeltté teszi a fogyasztókat, hogy a távhőt válasszák fűtési módnak - közölte Szabó Máté.
2009. május 14. csütörtök 12:19 - HírExtra
A távhő versenyképessé tételének számos példája van Európában: ilyen a gáztarifa rendezése, a távhődíj mérséklése, a távhőszolgáltatás kedvezményes áfakulcsba sorolása, a lakosság energia-hatékonyságának növelése, amihez a jelenleginél hatékonyabb állami támogatás szükséges - közölte az ombudsman.

Az országgyűlési biztos ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmi előnyökkel járó szolgáltatás megtartásának nem lehet eszköze a fogyasztók szabadságának jogi úton történő korlátozása.

Szabó Máté a találkozón felvetette a közterületeken lévő távvezeték-aknákba költöző hajléktalanok biztonságával kapcsolatos problémákat is. A télen magas nyomással és hőmérsékleten működő vezetékhálózat ugyanis veszélyezteti az aknákban meghúzódó embereket.

A FŐTÁV Zrt. vezetője az ombudsmannal együtt kívánja felkérni a tulajdonos fővárosi önkormányzatot, hogy a téli időszakban - a balesetek elkerülésére - alakítson ki a hajléktalanok számára távhővel fűtött melegedő helyiségeket - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását