2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lőpornyomok voltak Rózsa Flores kezén?

A terrorizmussal gyanúsított Rózsa Flores Eduardo és a vele együtt agyonlőtt két társa kezén lőpornyomokat mutatott ki a szakértői vizsgálat - jelentette be a nyomozást felügyelő ügyész.
2009. május 13. szerda 06:42 - HírExtra
A lőpornyomok azt bizonyítják, hogy Rózsa Flores, valamint Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer is használt lőfegyvert, de egy fegyverszakértő arra figyelmeztetett, hogy ebből sem azt nem lehet megtudni, hogy mikor lőttek, sem azt, hogy milyen irányba. A hatóságok a lőpornyomok meglétével azt akarják alátámasztani, hogy a terroristagyanús személyek lőttek, amikor a rendőrség különleges osztaga rajtuk ütött, vagyis tűzharc, s nem kivégzés áldozatai lettek.

Az ügyben eljáró parlamenti vizsgálóbizottság ellenzéki tagjai viszont azt hangsúlyozták, hogy az április 16. hajnali események helyszínén, a Las Américas szállodában megfigyelhető golyó ütötte nyomokból világos, hogy leszámolás történt, nem pedig összecsapás.

A bizottság hétfőn megint elhalasztotta a fogságba esett Tóásó Előd kihallgatását, mert a tolmács nem jelent meg. A meghallgatást most keddre irányozták elő, akárcsak az "Öreg" gúnynévre hallgató Ignacio Villa Vargasét, az ügyészség fő tanújáét, aki azonban a betegsége miatt kedd reggel halasztást kért.

Tóásó ügyvédjei kérelmet adtak be, hogy ne helyezzék át őt a La Paztól távolabb fekvő, rendkívül megbízhatónak tartott Chonchocoro börtönbe, mert akkor nem tudnak napi kapcsolatot tartani vele, ami pedig szükséges a védelem kidolgozásához. Jelenleg napi gyakorisággal találkoznak, noha "gyenge spanyol és angol tudása miatt nehéz tárgyalni vele" - mondta el Claudia Abasto.

A La Prensa című lap meg nem jelölt forrásból arról értesült, hogy Rózsa Floreséktól egy argentin csoport ellopott 200 ezer dollárt, egy másik esetben pedig az ügyet pénzelő főnökök egyike távozott külföldre egy nem nevezett összeggel. Rózsa Flores állítólag többször is hangot adott elégedetlenségének a finanszírozás hiányosságai miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását