2024. április 28. - Valéria

Még mindig a magyar szurkolókat dícsérik

Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok a magyar szurkolókról emlékeztek meg.
2009. május 12. kedd 14:14 - HírExtra
Amint a jégkorongblog című honlap írja: Lindy Ruff, az ezüstérmes kanadai válogatott edzője megjegyezte, meghatározó benyomásokat szerzett arról, hogy az európai hokiszurkolók milyen lelkesen és szenvedélyesen biztatják csapatukat. "

Amit a magyar, a lett és az orosz szurkolók művelnek csapatuk meccsein, azt a kultúrát érdemes lenne Észak-Amerikába is átvinni és meghonosítani. Ilyen légkörben öröm jégkorongozni." - fogalmazott az NHL-ben 12 éve dolgozó szakember.

A Berner Zeitung vb-értékelő oldalán is foglalkoznak a magyarokkal.

"Dicsérően kell szólnunk a magyar hokicsaládról is, amelynek szereplései színesítették az újonc válogatott mérkőzéseit."

René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke részletesen értékelte a svájci világbajnokságot, ez több helyi újságban is megjelent. Magyarország szereplését sem hagyta szó nélkül: "A magyar szurkolók nem várt nagy számban jelentek meg a vb-n, és hihetetlen szenvedélyesen buzdították az A csoportba feljutott csapatukat. Ez a lelkesedésük még akkor is tartott, amikor számukra keserű véget ért a torna, kiestek a divízió I-be."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását