2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kerékpárral kampányolt az LMP

Rendhagyó módon juttatta el a sajtóhoz az európai parlamenti választásokra készített programját az LMP (Lehet Más a Politika); a szokásos sajtóértekezlet helyett az LMP választmányának tagjai kerékpárral kézbesítették a programot az írott és elektronikus sajtó legnagyobb szereplőinek Budapesten.
2009. május 12. kedd 13:15 - HírExtra
A programban, amelyet Hajdú Mária választmányi tag adott át az MTI-nek a nemzeti hírügynökség Naphegy téri központjában, az LMP azt hangsúlyozza, hogy hazai és nemzetközi szinten is egy igazságosabb és fenntarthatóbb világért küzd. Ma ezt a küzdelmet az egész világra kiterjedő gazdasági válság határozza meg. A válság azt jelenti, hogy a hitelekből fedezett túlfogyasztás nemcsak a pénzügyi és a gazdasági rendszert roppantotta meg, hanem a természeti és a társadalmi alapokat is. A válság egyben lehetőség arra, hogy az összeomlás elkerülése után ne ugyanazt az instabil, igazságtalan és környezetileg fenntarthatatlan rendszert foltozgassuk tovább, hanem újat építsünk.

Az LMP a válság utáni új rendszer kialakítását szolgáló programjában olyan területeket emelt ki, amelyek egyrészt döntően befolyásolják Magyarország fejlődését, a magyar emberek jólétét, másrészt ahol a fő kérdések az európai szinten dőlnek el. Ezek: a pénzügyi piacok újraszabályozása, a nemzetpolitika, a vidékfejlesztés, az élelmiszerbiztonság és fogyasztóvédelem, valamint a klímavédelem és energia.

Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke elmondta az MTI-nek, hogy a párt választmányi tagjai mintegy tucatnyi budapesti szerkesztőségbe kerekeztek el kedden; a programot természetesen közzéteszik a párt honlapján is (www.lehetmas.hu).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását