2024. május 24. - Eszter, Eliza

SZDSZ és MDF: Sikerült

Újabb pártlistákat vett nyilvántartásba a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteken: az SZDSZ listáján 22, az MDF listáján 66 jelölt szerepel.
2009. május 8. péntek 20:53 - HírExtra
Listát az OVB által nyilvántartásba vett párt állíthat; a listaállítás feltétele, hogy a párt legalább 20 ezer érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsön a választópolgároktól.

Az SZDSZ május 5-én 33.885 ajánlószelvényt adott le, ebből az ellenőrzés után 32.448 volt érvényes - közölte az ülésen Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. A döntés előtt Novák Előd Jobbik-delegált azt javasolta az OVB-nek: tagadják meg a nyilvántartásba vételt, mert a liberálisok által benyújtott egyik dokumentumon nem szerepel dátum.

Az MDF május 5-én adta le a 44.150 ajánlószelvényt, amelyekről a gépi számlálást követően kiderült, hogy ennél több, 44.272 - közölte az ülésen Rytkó Emília. Az OVI ellenőrizte az ajánlásokat és megállapította, hogy 42.351 érvényes volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását