2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz szerint Szilinek vissza kellene lépnie

A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri Szili Katalint, gondolkodjon el, hogy az elmúlt 11 év "szocialista csődtömege" és a többszöri bírósági és választási bizottsági elmarasztalás után szabad-e egyáltalán részt vennie a vasárnapi polgármester-választáson.
2009. május 7. csütörtök 16:36 - HírExtra
Bánki Erik, a Fidesz baranyai országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta: felszólítják a baranyai megyeszékhely MSZP-s polgármesterjelöltjét, hogy "azonnal hagyja abba a további törvénysértéseket". Mint írta, Szili Katalint immár második alkalommal marasztalta el a választási bizottság, mert megszegte a választási törvényt, "kampánytrükkjei sértik a választások tisztaságára vonatkozó alapelvet".

Kifejtette: a Fidesz felszólítja a szocialisták polgármesterjelöltjét - az Országgyűlés elnökét -, hogy ne hazugságokkal, rágalmazással, kommunikációs trükkökkel próbálja legyőzni ellenfelét, megtévesztve ezzel a pécsieket.

A pécsi Fidesz álláspontja szerint Szili Katalinnak az elmúlt 11 év "szocialista csődtömege és pécsi ámokfutása" után, valamint többszöri bírósági és választási bizottsági elmarasztalást követően el kell gondolkodnia azon, szabad-e egyáltalán részt vennie a vasárnapi választáson. Ezzel a magatartással ugyanis - folytatja közleményében Bánki Erik - nemcsak magának, hanem, "immár sokadszor", Pécsnek és a pécsieknek is kárt okoz.

A Fidesz arra is felszólítja az MSZP-s politikust, állítsa le kampánystábjának "elvadult" tagjait - tette hozzá Bánki Erik, aki szerint Pécsnek változásra, nem pedig a "gyurcsányi utat" követő politikára van szüksége.

Az ellenzéki képviselő kommünikéjével párhuzamosan Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterjelöltje az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelet intézett Szili Katalinhoz, amelyben - hasonlóan Bánki Erikhez - arra kéri ellenfelét, hogy hívja vissza az embereit az utcákról, "akik ma is osztogatják a hazug szórólapokat a városban". Hozzátette: "ma már bizonyíthatóan tudjuk, hogy Önök, az MSZP áll a lejáratás mögött".

Páva Zsolt szerint az elmúlt 11 év - mialatt az MSZP-SZDSZ vezette a várost - legfontosabb tapasztalata, hogy a pécsiek rájöttek: becsapták őket, az MSZP a város érdekei, gyarapítása helyett a saját pártérdekeit, a politikai túlélést választotta.

Levelében azt írta, hogy az elmúlt időszak kampányaiban a pécsiek nem tapasztaltak a mostanihoz hasonló, "hazug és megtévesztő, szándékosan lejárató trükköket". Bánki Erikhez hasonlóan kifejtette: Szili Katalint másodszor marasztalták el törvénysértés miatt, mert tisztességtelenül próbálta őt lejáratni, rajta keresztül pedig több ezer pécsit. Ez, a hazugságokra és rágalmakra épülő kommunikáció nem méltó a szocialista jelölthez és Pécs tradícióihoz sem - vélekedett.

Nyakó István, az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta, a szocialisták szerint ha a Fidesz tartaná magát az eddigi gyakorlatához, akkor ki kellene zárnia a Fideszből Páva Zsoltot, mert részt vett a siklósi kórház privatizációjában.

Pécsett vasárnap tartanak polgármester-választást Tasnádi Péter korábbi szocialista városvezető halála miatt.

A posztra Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az MSZP jelöltje és Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje pályázik.

A választás egyfordulós, az a jelölt győz, aki több érvényes szavazatot kap, szavazategyenlőség esetén a választást egy későbbi időpontban megismétlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását