2024. május 22. - Júlia, Rita

Lendvai leszámolás helyett versenyt szeretne

Leszámolós kampány helyett valódi politikai versenyre van szükség - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke hétfőn a pécsi polgármester-választási és az európai parlamenti (EP) választási kampány eddigi tapasztalatait összegezve.
2009. május 4. hétfő 18:07 - HírExtra
Mintha a kampány nem Pécsről, illetve nem az országról és Európáról szólna, hanem jelmezes főpróbája lenne egy leszámolós politikának - közölte a pártelnök, aki elmondta, hogy Pécsen óriásplakátok jelentek meg Szili Katalin polgármesterjelöltről azzal a felirattal, hogy tönkretette az országot.

Elmondta, úgy tűnik, hogy Páva Zsoltot, a Fidesz polgármester-jelöltjét eltiltották a polgármesteri viták folytatásától.

A pártelnök szerint ez a két esemény, így együtt mindenképpen azt mutatja, hogy hiába lesz Pécs Európa kulturális fővárosa épp a politikai kultúra terén van romboló hatása a kampánynak.

Lendvai Ildikó a Fidesz hétvégi kampánynyitó rendezvényével kapcsolatban azt kérdezte, hogyan kell érteni azt a jelszót: "Elég volt az MSZP-ből!".

Mit jelent ez? Ugye nem egy párt betiltását? Ugye nem azt jelenti, hogy az MSZP az a párt, szemben más szélsőséges pártokkal, amelyiknek e jelszó szerint nincs helye a magyar politikai térképen? - sorolta kérdéseit.

Megjegyezte, örülnek annak, hogy a Fidesz kampánynyitóján végre nem árpádsávos lobogók voltak, de jobb lett volna, hogy ez az indirekt elhatárolódás Pécsett direkt formában is elhangzik.

A Jobbik a baranyai megyeszékhelyen nem indított polgármesterjelöltet, és hallgatólagosan támogatja a Fidesz jelöltjét - emelte ki.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta, az MSZP meggyőződése szerint a kampány normális esetben verseny, nem pedig háború, ha verseny helyett háborúvá válik, az általában nem a pártokat sebzi meg, hanem a választópolgárokat, a családokat
Elmondta, azt kérik, hogy a pécsi kampányban hagyják abba a személyeskedő vádaskodást, hagyják abba "a leszámolósdi" ígéretét.

Hozzátette: azt is kérik a Fidesztől, engedje vissza jelöltjét a polgármesteri vitákba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását