2024. április 27. - Zita

Az FBI nyomoz a romagyilkosságok ügyében

Az igazságügyi és rendészeti miniszter személyesen kezdeményezte, hogy az FBI-tól kérjen segítséget a magyar rendőrség a romák elleni gyilkosságok felderítésében. Draskovics Tibor ezt maga mondta hétfőn Budapesten.
2009. május 4. hétfő 18:29 - HírExtra
"Valami olyasmi történik, ami a magyar kriminalisztika történetében azt hiszem, hogy egyedülálló: egy nagyon súlyos bűncselekmény-sorozat, olyan elkövetési móddal, amilyennel eddig még nem találkoztunk" - hangsúlyozta a miniszter. Draskovics Tibor hozzátette: semmilyen anyagi eszközzel és erőforrással nem szabad spórolni e bűncselekmény-sorozat felderítése érdekében.

Az Egyesült Államok rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal, van olyan speciális tudása például a pszichológiai profilalkotásban, ami gyorsíthatja az elkövetők kézre kerítését - fűzte hozzá.

Ha a rendőrség megtalálja a tetteseket, akkor a hatóság alkalmazhatja a vádalkut is - reagált a sajtóhírekre Draskovics Tibor.

Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfő reggel jelentette be, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is segítséget nyújt a magyar rendőrségnek a sorozatos romagyilkosságok felderítéséhez.

A rendőr altábornagy elmondta: az FBI nyomozói áttekintik azt az anyagot, amelyet magyar kollégáik feltártak. Ennek eredményeként tovább szűkülhet "az elkövetői profil", többi között a pszichológiai személyiségjegyek alapján.

Mint mondta, az esetek felderítéséért a vádalkun kívül továbbra is fenntartják az 50 millió forintos nyomravezetői díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fhege
2009. május 4. 19:12
A politikai teher lekerült a nyomozásról - ez pozitív.
Aztán valaki megsúgja az FBI-nak, hogy hét esetből az első öt miben tér el az utolsó kettőtől...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását