2024. május 18. - Erik, Alexandra

Új polgármestere van Petneházának is

Majoros Péter Pál nyerte az időközi polgármester-választást Petneházán vasárnap - közölte az előzetes eredményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel.
2009. május 4. hétfő 06:37 - HírExtra
A választáson induló öt független jelölt közül Majoros Péter Pál 276, Tóth Istvánné 126, Pető István 107, Orémus Kálmán 102, míg Oszváthné Réz Ilona Anna 98 szavazatot kapott - mondta Németh Zoltán.

A jegyző tájékoztatása szerint a választásra jogosult 1437 petneházi lakos közül 711 adta le voksát, így a részvétel 49,47 százalékos volt. A szavazatok közül kettő érvénytelen volt.
Németh Zoltán kiemelte: a vasárnapi győztes Majoros Péter Pál 1998 és 2006 között, két ciklusban már volt polgármestere Petneházának. Most harmadszor kapott megbízást a szavazóktól az önkormányzati vezetői tisztség betöltésére, amelyet ezúttal 2010 őszéig, a ciklusváltó újabb választásig láthat el.

Az időközi választást azért tartották, mert a korábbi polgármesternek bírósági ítélet alapján megszűnt a tisztsége. A bíróság hűtlen kezelésért marasztalta el Tóth Istvánnét, mert - az ítélet szerint - a kisebbségi cigány önkormányzat volt elnökével együtt engedély nélkül vágattak ki fát a településen és értékesítették a rászorulóknak, miközben maguk is vásároltak belőle.

Tóth Istvánnét a közügyektől nem tiltotta el a bíróság, így a vasárnapi választáson újra indulhatott a tisztség megszerzéséért és a nyertes Majoros Péter Pál mögött a második helyet szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását