2024. április 28. - Valéria

Mégis lesz Balatonring?

Jövő hét elején egyeztetik a leendő Balatonring utolsó engedélyeit, terveit: az építkezést legkésőbb a nyár közepén meg kell kezdeni ahhoz, hogy megtarthassák a jövő évi futamot - mondta Suchman Tamás, a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos az MTI-nek pénteken.
2009. május 1. péntek 20:09 - HírExtra
A politikus kifejtette, a befektetők egyértelmű szándéka a jövő évi verseny megtartása. Az engedélyeztetésben nincs késedelem, és a hitelkérelmet is benyújtották a befektetők. Folyamatosan tárgyalnak a bankkal, és várhatóan rövidesen odaítélhető lesz a szükséges összeg a pálya megvalósításához.

(A korábbi híradások szerint a spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részét önerőből, a másik felét pedig a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánja állni.)

"Egy világos ütemtervhez ragaszkodunk, hogy tudhassuk, az engedélyek és a banki hitel odaítélése után milyen feltételek mellett valósulhat meg a jövő évi verseny" - fogalmazott Suchman Tamás. Hozzátette, a beruházás legnagyobb nyertese a nyugat-balatoni térség lesz, hiszen a sávolyi létesítmény nem csak sport-, hanem egyéb rendezvények megtartására is alkalmas lesz, emberek ezreit vonzva a környékre.

Az eredeti tervek szerint idén szeptember 20-án rendezték volna a Magyar Nagydíjat a készülő Balatonringen, a csúszás következtében azonban erre várhatóan csak jövő tavasszal kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását