2024. május 10. - Ármin, Pálma

Júniusra elfogadhatják az új adócsomagot

Az Országgyűlés június végére elfogadhatja a 2010-es adócsomagot is - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.
2009. április 29. szerda 08:39 - HírExtra
Az étkezési jegyek adómentességének esetleges megszüntetésével kapcsolatban a pénzügyminiszter azt mondta: át kell tekinteni a rendszert, és nem csupán pénzügyi szempontokat kell megvizsgálni. "El szeretném kerülni azt a vádat, hogy csak fiskális szempontokat veszek figyelembe. Ugyanakkor úgy vélem: ebben a rendszerben is van lehetőség a megtakarításra." - fogalmazott az interjúban.

Az adójóváírást érintő kérdésre válaszolva Oszkó Péter elmondta, hogy annak jelenlegi formáját nem tartja szerencsésnek, mert visszaélésre ad alkalmat, arra ösztönöz, hogy alacsony jövedelmen jelentsék be a munkavállalókat. Ám az intézmény eltörlése olyanokat is érintene, akik valóban nehéz helyzetben vannak, és akiket még a kormány többi intézkedése is terhel.

A pénzügyminiszter szerint hosszú távon szükség lesz a rendszer átgondolására, de csak akkor, ha a gazdaság helyzete már lehetővé teszi, hogy azok, akik valóban a minimálbér környékén keresnek, megkapják a megfelelő kompenzációt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását