2024. május 13. - Szervác, Imola

7 milliárd az étkezési jegyek megadóztatásából

Az étkezési jegyek tervezett, de várhatóan 2010-ig elnapolt megadóztatása a Pénzügyminisztérium által várt 120 milliárd forint adótöbblet helyett csupán 7,2 milliárdot hozna a költségvetésnek - összegezte a Kopint- Tárki Zrt. által készített kutatás eredményét az intézet kutatásvezetője.
2009. április 28. kedd 12:06 - HírExtra
Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által megrendelt felmérést még az eredeti és azóta elnapolt adójavaslat alapján készítette a Kopint-Tárki, amely azzal számolt, hogy a korábbi nulla után közel 53 százalékos adókulccsal kell számolniuk a munkaadóknak - jelezte Klauber Mátyás, hozzátéve, hogy egy év alatt 231 milliárd forintra rúg az étkezési utalványok értéke.

Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója a "nagy felhajtás, kicsi haszon" tipikus példájaként említette az étkezési jegyek tervezett megadóztatását, s úgy ítélte meg, a hatástanulmány megmutatja, hogy az adórendszert csak óvatosan szabad változtatni.

Az adórendszer stabilitásának megőrzése igen fontos érték - mondta Lőcsei Tamás. A PricewaterhouseCoopers cégtársa szerint a vállalati bérpolitikába beépült az étkezési jegy, s a bérpolitikát megváltoztatni igen bonyolult, költséges művelet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását