2024. május 16. - Mózes, Botond

Már nem luxuscikk a tévé és a hűtő

A malajziai kormány eltörli azt a törvényt, amely kizárja a szociális segélyre jogosultak közül azokat, akiknek tévéjük vagy hűtőszekrényük van.
2009. április 28. kedd 10:15 - HírExtra
A hatóságok a szegénység meghatározására új, a valósághoz jobban igazodó jogszabályt dolgoznak ki, mert a televízió és a hűtőszekrény nem luxuscikk, hanem mindenki számra elérhető javak - jelentette ki a népjóléti miniszter, Shahrizat Abdul Jalil asszony a The Star című helyi lap szerint.

Néhány hete a hatóságok többek segélykérelmét elutasították, mert a szociális munkás televíziót "fedezett fel" a lakásukban.

Az utóbbi három évtizedben a gyors gazdasági növekedés gyakorlatilag felszámolta a 70-es években az ország lakosságának több mint egynegyedét érintő szegénységet.

A hatvanmilliós maláj lakosság nem egész két százaléka él napi egy dollárnál kevesebb bevételből; az ENSZ ezt a jövedelmet tartja a szegénységi küszöbnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását