2024. május 20. - Bernát, Felícia

Adófizetés: visszavonva!

A beszláni terrorakció áldozatainak mégsem kell adót fizetni azért, hogy egy jótékony célú moszkvai líceumban ingyenesen tanulhatnak.
2009. április 26. vasárnap 18:59 - HírExtra
Beszlánban 2004. szeptember 1-én az orosz csapatok Csecsenföldről való kivonását követelő szélsőségesek több mint ezer túszt ejtettek az 1. számú iskolában, s a máig vitatott kiszabadítási akció során több mint 330 ember - többségében gyerek - vesztette életét.
Az életben maradt kis túszok közül 26 tanul immár két éve ingyenesen a Moszkva melletti Korallovóban lévő líceumban, amelyet Mihail Hodorkovszkij, a Yukos (Julosz) kőolajipari konszern egykori főrészvényese alapított a különböző tűzfészkekben sokat szenvedett, illetve elárvult gyerekeknek, s amelyet szülei vezetnek.

Az észak-oszétiai adóhivatal április elején úgy ítélte meg, hogy ez az érintett családokban pótlólagos jövedelemnek számít, amelyet 13 százalékos jövedelemadó terhel, s ezért 50-70 ezer rubeles, vagyis hatalmas adókat rótt ki a szülőkre.

A Beszlán hangja szervezet éhségsztrájkkal fenyegetőzött, s általában közfelháborodás fogadta a döntést. A kérdés eljutott egészen az orosz parlament felsőházáig, ahol szintén bírálatban részesült az adóhivatal.

A múlt héten pedig a duma elé terjesztettek egy törvénymódosító javaslatot, amely elfogadása esetén felmenti a jótékony támogatásból származó bevétel utáni adó alól a terrorcselekményekben károsultakat és családjukat. A javaslatot a több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt terjesztette elő, s azzal indokolta, hogy a törvény jelenlegi formájában akadályozza a jótékonyság és a szociális célú programok fejlődését.

A helyi adóhivatal időközben leállította az adóbehajtást, s várja, hogy a duma elfogadja a javasolt törvénymódosítást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását