2024. május 8. - Mihály

Obamával elégedettek az amerikaiak

Az amerikaiak túlnyomó többsége elégedett Barack Obama elnök tevékenységével - ez derül ki az ABC televíziós társaság felméréséből, amelyet az elnök hivatalba lépésének 100 napja alkalmából készítettek.
2009. április 27. hétfő 09:19 - HírExtra
A megkérdezettek 69 százaléka szerint Obama megfelelő módon látja el munkáját. Ez az arány szorosan megközelíti a Dwight Eisenhower elnök (1953-1961) esetében mért szintet, és magasan felülmúlja a közvetlen elődök, George W. Bush (2001-2009) és Bill Clinton (1993-2001) mutatóját. A válaszadók 50 százaléka úgy ítélte meg, hogy jó irányban haladnak az ügyek az Egyesült Államokban. Az utóbbi hat év alatt soha nem volt ilyen magas ez az arány, és Obama januári hivatalba lépése előtt mindössze 19 százalékon állt.

A megkérdezettek 54 százaléka úgy ítéli meg, hogy az elnök jobban teljesít, mint arra hivatalba lépése előtt számítottak tőle. A hasonló felmérések során ifjabb Bushról az amerikaiak 39, Clintonról pedig 35 százaléka gondolt hasonlót.

Szociológusok felhívták a figyelmet arra, hogy nem csak a gazdasági válság kezelésére tett elnöki erőfeszítéseket értékelték nagyra a megkérdezettek, hanem a külpolitika, a terrorizmus elleni küzdelem, az adózás és a környezetvédelem területén is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását