2024. április 30. - Katalin, Kitti

Magyarországra látogat a hercegi pár

Májusban az államfő meghívására Magyarországra látogat a japán hercegi pár - közölte a köztársasági elnöki hivatal pénteken az MTI-vel.
2009. április 24. péntek 19:21 - HírExtra
Akisino japán herceg - Akihito császár és Micsiko császárné másodszülött fia - és felesége a Magyarország-Japán Jubileumi Év 2009 alkalmából május 16-19-én látogat Magyarországra - olvasható a kommünikében.

Az Országgyűlés március 23-án fogadta el a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvétele jubileumának méltatásáról szóló határozati javaslatot. Az ötpárti határozat értelmében a parlament támogatja, hogy a jubileumi év alkalmából olyan eseményekre kerüljön sor, amelyek kulturális, tudományos, turisztikai és más értékek bemutatásával hozzájárulnak egymás jobb megismeréséhez. Ennek érdekében kész együttműködni a japán alsó- és felsőházzal is - mutat rá a dokumentum.

"A 2009-es emlékév sikeres megrendezéséhez politikai és gazdasági érdekeink fűződnek. Az emlékév óriási lehetőséget teremt a pozitív Magyarország-kép formálására, üzenetek közvetítésére, új intézményi és civil kapcsolatok létesítésére. Növelhetjük Magyarország barátainak számát, kedvet teremthetünk még több japán számára, hogy Magyarországra látogassanak" - olvasható a határozatban.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy az eseményekhez kapcsolódó magas szintű látogatások segíteni fognak a magyar-japán politikai és gazdasági kapcsolatok építésében, a magyar kultúra, oktatás és tudomány Japánban történő népszerűsítésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását