2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyerünk srácok, most kell megmutatni!

Most kell megmutatni! Az esti Magyarország-Szlovákia meccsel kezdetét veszi hokiválogatottunk nagy menetelése az A csoportos vébén. Le lehet győzni a szlovákokat? Vagy a tisztes helytállás a cél? Esélylatolgató a HírExtrával.
2009. április 24. péntek 18:29 - Gedei Szilárd
Kik vagytok, és mit kerestek itt? – szól a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) magyarokról szóló hevenyészett (és minden bizonnyal viccesnek szánt) erőfelmérője a hivatalos IIHF honlapon. Bármennyire is sértőnek érezzük a poént, nem árt elégszer hangsúlyozni: a magyar jégkorong válogatott számára a valós erőviszonyokat tekintve óriási tett lenne a bennmaradás a mieink számára a szlovákok elleni esti meccsel kezdődő svájci A csoportos világbajnokságon.

Mutassuk, meg mit keresünk Svájcban!


Hogy mit keresünk Svájcban? Szeretnénk végrehajtani a magyar hoki eddigi legnagyobb csodáját (pedig volt már jó néhány), azaz kiharcolni a bennmaradást a világ legjobb tizenhat válogatottja között. A kiesés biztos elkerüléséig tartó út azonban meglehetősen hosszú, és rögös, kezdetnek például ma este a 20:15-kor Zürichben rendezendő magyar-szlovákon kell(ene) villantania a Pat Cortina vezette magyar válogatottnak.

Csakhogy a papíron is sokkal erősebb szlovák csapat tagjai észnélküli fogadkozásba kezdtek. Jan Filc, északi szomszédunk szövetségi kapitánya azonban egy nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte ha tíz meccset játszana egymással a magyar és a szlovák csapat, bizony ők mindössze csak nyolcat nyernének meg, mert egyszer döntetlen lenne, egyszer pedig a magyarok nyernének. Hm, szimpatikus és reális hozzáállás. Csak ha kérhetnénk legyen ez a ma esti meccs az a bizonyos tizedik, amikor mi győzünk…

Mindeközben Pat Cortina fejében összeáll a magyar csapat felállása. Az már biztos, hogy Szuper Levi mögött a szlovákok ellen második számú kapusként Budai Krisztiánt nevezi a kanadai-olasz szakember.

Első sor: Horváth András, Tokaji Viktor – Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Kovács Csaba.

Második sor: Szélig Viktor, Ennaffati Omar - Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre.

Harmadik sor: Svasznek Bence, Sille Tamás - Vas János, Vaszjunyin Artyom, Jánosi Csaba.

Negyedik sor: Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav - Benk András, Majoross Gergely, Holéczy Roger.

Magyarország-Szlovákia (A csoport)
20:15 Arena Zürich-Kloten, Zürich
A csoport másik meccsén:
Fehéroroszország-Kanada
16:15 Arena Zürich-Kloten, Zürich
A szlovákok minden bizonnyal az Obsut-Sekera hátvédduó és a Marcel Hossa-Handzus-Bartecko csatártrió által összeállt első sorral okozzák majd a legtöbb riadalmat a kapunk előtt.

Hogy kik vagyunk, és mit keresünk Svájcban? Ha lesz egy szerencsénk, Szuper Levi fantasztikus napot fog ki a kapuban és Ocskay Gabi is segít fentről a csapatnak bármi megtörténhet. A legszimpatikusabb viszont talán az, ahogyan Kovács Csaba, egyik első soros játékosunk vázolja a szlovákok elleni, és az egész világbajnokságra érvényes esélyeinket: „Megpróbálunk tisztességesen szerepelni. Nagy célunk válna valóra, ha benn tudnánk maradni az A-csoportban. A teljesítményünket nézve a csúcson vagyunk most, de ez az egy lépés még hátravan…”.

Itt a lehetőség, hogy megtegyük az első lépést a nagy álmunk felé, csak a szlovákokat kell hozzá megszorongatni ma este.

Hogy holnaptól ne azt kérdezzék, hogy kik vagyunk mi, és mit akarunk, hanem hogy kik vagyunk mi, hogy megszorongattuk a szlovákokat…

Esélyek - a HírExtra szerint


Szlovákia győz: 80 százalék
Magyarország győz: 10 százalék
Szlovákia hosszabbításban győz: 7 százalék
Magyarország hosszabbításban győz: 3 százalék
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását