2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Jobbik szerint a Fidesz-KDNP egyszerűen hazudik

A Jobbik szerint valótlanul állítja Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP képviselője, hogy a Gyurcsány-kormány 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának - közölte Novák Előd, a párt sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
2009. április 24. péntek 13:52 - HírExtra
Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője pénteken megdöbbentőnek nevezte, hogy a Gyurcsány-kormány egyik utolsó intézkedésével 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak.

"A Magyar Közlönyben jól látható az a ténykedése a leköszönő, bukott Gyurcsány-kormánynak, miszerint a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak (...) azonnal hatállyal 25 millió forintot" adott - fogalmazott Soltész Miklós. Úgy vélte, a szocialisták végérvényesen bebizonyították, hogy "ők pénzelik a Jobbikot" és a szocialisták érdekét szolgálja a Jobbik fennmaradása.

Novák Előd közlése szerint valójában egyetlen jobbikosnak sincs köze a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványhoz, azt Csurka István és köre hozta létre, a Jobbik vezetőinek és tagjainak tudta nélkül.

Az állami támogatás eleve nem kormányzati adomány, hiszen az Alkotmánybíróság kötelezte az Országgyűlést törvénymódosításra, amely alapján a legutóbbi parlamenti választáson 1 százalék feletti eredményt elérő pártoknak is juttatni kell a pártalapítványoknak elkülönített költségvetési keretösszegből - írta közleményében Novák Előd.

A 25 millióból tehát egyetlen forint sem jutott a Jobbikhoz, amely a párt szimpatizánsainak adományaiból működött eddig is - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. április 24. 15:41
Még nem is nyerte meg a jobboldal a hőn áhított választásokat,máris egymás torkának esett a gyülevész had...Mi lesz ezután?
sharapova2008
2009. április 24. 15:38
bagi
2009. április 24. 14:03
Vesszetek csak össze egymás hazugságain és máris kiderül, hogy nem csak Gyurcsány nem mondott igazat. Akárhogyan nézem, egymás konkurenciái lesztek szélsőjobbos, magyar (szintén hazug) papagáj jobboldaliak
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását