2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: A Fidesz hazudott a kampánypénzekről

A csepeli MSZP-nek a vasárnapi időközi önkormányzati képviselőválasztás kampányára fordított költségvetése meg sem közelíti a Fidesz által "meglebegtetett" összeget - reagált Borka-Szász Tamás, az MSZP csepeli frakcióvezetője a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatójára.
2009. április 23. csütörtök 16:09 - HírExtra
Németh Szilárd, a Fidesz csepeli választókerületi elnöke sajtájékoztatóján közölte: pártja felszólítja a csepeli MSZP-t, hogy számoljon el azzal a közel hárommillió forinttal, amelyet a vasárnapi időközi önkormányzati képviselőválasztás kampányára költött el. Azt mondta, hogy az MSZP-s jelölt kampányára közpénzeket is fordítottak.

Emellett 2.200 példányban hírlevelet jelentettek meg, nyolc oldalas kampányújságot készítettek, és teleplakátolták a kerületet - tette hozzá Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP helyi jelöltje.

Borka-Szász Tamás, az MSZP csepeli frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált, hogy – bár semmilyen törvényi előírás nincs erre vonatkozóan - kampányuk költségvetése meg sem közelíti a kerületi Fidesz által "meglebegtetett" összegeket.

Az MSZP csepeli szervezetének elnöksége nevében azt írta, hogy a csepeli időközi választás szinte az utolsó napokig megőrizte méltóságát, azonban a Fidesz-KDNP jelöltjének szerdai szórólapja és csütörtöki sajtótájékoztatója, illetve a Jobbiknak a körzetben kihelyezett plakátjai véget vetettek ennek az "idilli állapotnak".

Szerinte Gárday Balázs teljes gőzzel beindította Mészáros Ferenc MSZP-s képviselőjelölt és a csepeli szocialisták elleni lejárató kampányát.

Borka-Szász Tamás plakátjaikkal kapcsolatban kifejtette: környezetbarát formában és módon helyezték ki őket, a választás után pedig nyom nélkül távolítják majd el a villanyoszlopokról és a fákról.

"A lejárató kampány sohasem elegáns, és őszintén sajnálom, hogy egyes jelöltek ilyen áron akarnak nyerni" - zárul a helyi frakcióvezető közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását