2024. május 20. - Bernát, Felícia

Rossi 10 évet ralizna a MotoGP után

Visszavonulása után legalább tíz évig ralizni szeretne Valentino Rossi, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának, a MotoGP-nek a sztárja.
2009. április 22. szerda 15:59 - HírExtra
A sportág legeredményesebb versenyzője szerdán egy interjúban elmondta, régóta tervezi már, hogy kettőről négy kerékre vált, s noha korábban a Forma-1-gyel is kacérkodott, a ralizást tartja reális célnak.

"Édesapám is ralizott, de én sokáig a Forma-1-ben gondolkodtam - mondta a nyolcszoros világbajnok olasz versenyző. - Tárgyaltam a Ferrarival, s úgy terveztem, hogy 2007-ben tesztpilóta, 2008-tól pedig versenyező lehetek a csapatnál, végül azonban maradtam a MotoGP-nél. Úgy látom, a rali lesz a legreálisabb lehetőség számomra. Nagyon jó a kapcsolatom a Ford csapattal, így valószínűleg náluk szerepelnék 2011-től akár tíz évig is."
A 30 éves Rossi korábban három ralis vb-futamon indult már. Legutóbb, tavaly novemberben a 12. helyen végzett Walesben.

A Doktor becenévre hallgató versenyző tavaly két évvel meghosszabbította szerződését a Yamaha csapattal, így 2010 végéig biztosan a motorosok sorait erősíti majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását