2024. május 19. - Ivó, Milán

Castro 4 órát tárgyalt. Újra a régi?

Fidel Castro kubai vezető kedden Havannában négy órán át tárgyalt Daniel Ortega nicaraguai elnökkel az Amerikai Államok Szervezetének a hét végén megtartott csúcsértekezletéről.
2009. április 22. szerda 08:30 - HírExtra
A 82 éves Castro abban a gyógyintézetben fogadta Ortegát, ahol ápolják. Ortega hétfő este érkezett a csúcstalálkozó helyszínéről, Port of Spainből a kubai fővárosba. A kubai hivatalos szervek nem közöltek részleteket a találkozón elhangzottakról. Castro, aki megromlott egészségi állapota miatt elnöki jogkörét öcsére, Raúlra ruházta át, hétfőn a kubai sajtóban publikált írásában részletesen foglalkozott a csúcsértekezlettel. Kifejtette: nem érti, mi válthatta ki egynémely résztvevő örömmámorát a csúcson.

Emellett nehezményezte, hogy Barack Obama amerikai elnök Port of Spain-i sajtókonferenciáján "kemény és kitérő választ" adott a Kuba elleni több évtizedes blokád lehetséges feloldásával kapcsolatban.

Castro emlékeztetett arra, hogy "a Kuba elleni kegyetlen blokád emberéletekbe került, és sok szenvedést okozott". "Nem lehet mentség semmilyen igazságtalanságra, semmilyen bűnre, függetlenül attól, hogy mikor követték el azt" - hangsúlyozta.

Obama kizárta, hogy az embargót rövid időn belül feloldják, de egyúttal érzékeltette, hogy kormányzatának a szándéka az: új korszakot nyit a Latin-Amerikai országokkal fenntartott kapcsolataiban, beleértve Kubát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását