2024. május 17. - Paszkál

Bolíviában a Buenos Aires-i magyar nagykövet

A bolíviai fővárosban tájékozódik Magyarország Buenos Aires-i nagykövete a dél-amerikai országban lelőtt vagy börtönbe került magyar állampolgárok ügyében.
2009. április 22. szerda 19:24 - HírExtra
"A felvétel világos, irányt mutat a vizsgálatban, és (a tartalmát) megpróbáljuk megerősíteni a saját eszközeinkkel" - jelentette ki szerdán a sajtónak Marcelo Sosa La Paz-i ügyész.

Rózsa Flores interjúja vezető helyen szerepelt a bolíviai tömegtájékoztatásban, amely a kormány reagálására vár. A nyomozócsoport nyilvánosságra hozta, hogy találtak mintegy húsz fényképet, amelyen különféle személyek láthatók a feltételezett terrorista csoport tagjaival. Johnny Aguilera őrnagy azt közölte, hogy amint befejeződik a nyomozás "zárt szakasza", behívják ezeket az embereket, akik mind Santa Cruz-iak. Az őrnagy szerint eddig nem találtak politikai kapcsolatokat, de nem kételkedik benne, hogy vannak ilyenek.

Santa Cruz tartományi közgyűlésének elnöke a videointerjúra reagálva azt mondta: semmit sem tud arról, hogy Rózsa Florest milyen helyi testület kérte fel, miféle törvényes támogatása volt az "önvédelmi osztag" megszervezésére.

Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lőtték le a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását